לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

מוקפץ טבעוני עם אטריות אורז שמכינים ב-10 דקות בלבד!

מוקפץ טבעוני עם אטריות אורז שמכינים ב-10 דקות בלבד!

ואו חברים, כמה זמן לא כתבתי פוסט חדש.
האמת שזה לא בגלל שאני לא מבשלת… כאילו דא! ברור שאני כן!
קורונה, סגר, אנחנו והילדים כל היום בבית,
ואני חייבת להמציא את עצמי מחדש (גם במטבח)
כדי לא להשתגע….

מזל שהשבוע, אחרי חודש פלוס (!)
הקלו את ההנחיות ונסענו סוף סוף לבקר את ההורים
היה פשוט מושלם…. מושלם!

הילדים נהנו, אנחנו הצלחנו לתפוס תנומה ושנ”צ (זה לא יכול לקרות כשאין סבא וסבתא בסביבה*)
והטענתי מצברים לחודש קדימה לפחות…. אז אני באנרגיה גבוהה ממש
והאמת שלא רק בגלל זה… 🙂

לפני שבוע התחלתי מחזור חדש של RESTART21, שהיום בדיוק היום התחילו את 21 ימי ה”ניקוי” שלהם.
עד כה ב-7 הימים שחלפו, כולם קנו מצרכים, למדו מה מותר ומה אסור ובעיקר התכוננו נפשית 🙂
והיום התחלנו כולנו ב”אכילה נקייה” שזה אומר
ללא סוכר / גלוטן/ חלב ומוצריו / בשר אדום וכו
וכולם מעלים תמונות ומתכונים, ומתרגשים ומשתפים בווצפ שלנו
עד שעשו לי חשק להיכנס למטבח ולהכין משהו חדש
שאם יהיה מוצלח (ויעבור את הטסט של פלג והילדים*)
אכניס לחוברת המתכונים של RESTART וכמובן… אעלה גם לאתר.

אז נכנסתי למטבח, שלפתי כמה ירקות וחבילת אטריות אורז מהמזווה
ובום !!!

10 דקות והייתה לי מנה מושלמת! מושלמת!
תראו כמה יפה 🙂

ובשביל זה החלטתי להיכנס היום בראבק למחשב ולכתוב לכם מייד איך עושים,
גם כדי שלא אשכח מה עשיתי (קורה לי המון שאני ממציאה ברגע ושוכחת מה עשיתי דקה אחרי)
וגם כדי שלא אהנה מכל הטוב הזה לבד….

מצרכים:

כף שמן זית להקפצה
בצל סגול גדול חתוך לרצועות דקות
2 גזרים מקולפים ופרוסים לגפרורים
1 שומר שטוף ופרוס לרצועות דקות
1 פלפל אדום פרוס לרצועות ונקי מגרעינים
1 פלפל צהוב כנ”ל
שמינית כרוב סגול (לא חובה אבל מוסיף יופי של צבע*) פרוס לרצועות דקות
1/2 פלפל חריף אדום – לעיגולים דקים (ממש לא חובה למי שלא אוהב חריף)
2 שיני שום – קצוצות דק
מעט בזיל תאילנדי קצוץ
חופן בצל ירוק קצוץ
250 מ”ל חלב קוקוס של ארוי די
1 חבילה של אטריות אורז רחבות

תבלינים: רוטב סויה, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כורכום, ג’ינג’ר טרי או אבקה לפי הטעם.

אופן ההכנה:

לחמם את השמן בווק ולהוסיף בצל עד להזהבה
להוסיף את השומר ולהקפיץ קלות עד לריכוך
להוסיף גזרים, פלפלים וכרוב ולתבל בתבלינים שאוהבים
לאחר מכן להוסיף את הפלפל החריף הקצוף ושיני השום
ואחרי 30-45 שניות של הקפצה בתנועות קלות או בבחישה עם כף עץ למי שחושש מהקפצה, להוסיף את חלב הקוקוס
ולבשל בערך 2-3 דקות לצמצום הרוטב וכמובן שזה הזמן לטעום ולשפר טעמים.

בזמן הזה אני מכינה את האטריות אורז (לוקח להן 4-5 דקות במים רותחים*)
כשהן מוכנות, אני מסננת ושוטפת היטב במים קרים ומוסיפה לווק.
מפזרת למעלה את העלים הקצוצים של הבזילקום התאילנדי (אפשר גם רגיל ואפשר בצל ירוק ואפשר כוסברה ואפשר גם וגם וגם 🙂
ומערבבת היטב.

תעשו כמוני, וזה יהיה לכם מוכן תוך 10 דקות.
תשימו לכם ברקע מוזיקה שאתם אוהבים ויש לכם את זה תוך 2-3 שירים 🙂
קלללללללללללללללללללללל!

מוקפץ טבעוני עם אטריות אורז שמכינים ב-10 דקות בלבד!

מגישים. אוכלים. מתעלפים מאושר.
ולא שוכחים לכתוב לי תגובה ולספר לי כמה טעים היה.
אפשר ורצוי כמובן גם להעלות תמונה לעמוד שלי בפייסבוק
או להעלות סטורי באינסגרם ולתייג אותי 🙂

*המתכון מתאים לתקופת ניקוי רעלים ולאורח חיים בריא.
פרטים על התוכנית הבאה יש כאן בלחיצה.

שיהיה לכם יום מלא בריאות (טבעית*).
אוהבת המון
ליז

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

כתיבת תגובה

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן