לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

מרק כתום למרום שכולם אוהבים

עוד יום מתחיל בצעקות “אמא אני רעב” !!!

מי מאיתנו לא מכירה את זה???

השבוע האחרון , יותר נכון כמעט עשרה ימים בבית עם הילדים עושים את שלהם
וכל אמא ממוצעת שלא בתפקיד חיוני מחוץ לבית, חוזרת למלא את התפקיד הכי חיוני בהא הידיעה! להיות אמא במשרה מלאה.

הפעם בלי סבתות ברקע…

מתכון למרק כתום מדהים

וגם לא בייביסיטר.
יש שיאמרו שזה כיף… תענוג…
וחופש מהחיים התובעניים…
מי אני שאחשוב אחרת?

אבל תגידו זה הגיוני שהם אוכלים כל חצי שעה??? חחחח…

בימים כאלה, חשוב להקפיד בעיקר על מזון בריא.
שלא יאכלו ממתקים בלי סוף מול הטלויזיה,
או חטיפים מלאים חומרים שהשתיקה יפה להם
(רוצים לדעת? אם כן תכתבו ואעשה על זה פוסט בנפרד)

ולכן אני מקפידה שבכל בוקר יאכלו פירות טריים,
ובצהרים אוכל מזין, ממלא וכמובן שיהיה טעים ומהיר הכנה!!

והיום: מרק כתום מפנק במיוחד!

מתכון למרק כתום

מצרכים:

חתיכת דלעת גדולה פרוסה לקוביות
או 1/2 דלורית (ואפשר כמובן גם וגם… למי שמכור כמוני*)

3 בטטות קטנות פרוסות לעיגולים

2-3 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים

2 גבעולי סלרי יפים ירוקים רעננים

1 קישוא גדול פרוס גס

1 בצל רגיל קצוץ גס

אופן ההכנה:

לשים הכל בתוך הסיר בלי טיפת שמן (ממש אין צורך!), לכסות במים ולתבל כאהבת נפשכם.


אני שמה מעט כורכום, מלח הימליה ורוד ומעט פלפל שחור גרוס
בבקשה אל תשימו אבקת מרק ובטח לא כזו שיש בה מונוסודיום. תודה
הירקות מכילים מספיק טעמים וזה מושלם כפי שזה.
אם בא לכם להכין אבקת מרק בעצמכם – תכתבו לי ואכתוב על זה פוסט בפני עצמו…
בכל מקרה, נחזור רגע להכנת המרק….

אז אחרי שהכל בסיר ותיבלתם…
תרתיחו את המים, תנמיכו את האש ותבשלו 20-30 דק עד שהירקות רכים.
כשהירקות רכים – אפשר לטחון הכל למרקם קטיפתי בבלנדר מוט.
להגיש עם עלים ירוקים לקישוט.

(אפשר לילדים לתת גם עם שקדי מרק….בכל זאת ילדים נו…)

מדובר במרק הכי טעים קל הכנה ומושלם שתכינו…. זהירות זה ממכר!!!

ולוקח 5 דק כולל קילוף וקיצוץ בלי טיפת שומן.

100% בריאות ומתאים לתקופות של ניקוי רעלים, לימים של חורף, לימים שסתם בא משהו להתפנק עליו בערב, הילדים אוהבים וגם מבוגרים וזה קל קל קל.

מדהים נכון?

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

הממממ... ידעת ש......? דלעת

דלעת - מרק כתום

הדלעת היא ירק עשיר בסיבים תזונתיים, חלבונים, נוגדי חימצון ומינרלים מגוונים. מקורה ביבשת אמריקה והיא חלק בלתי נפרד מתפריט של אדומי העור (האינדיאנים) שהגיעו לשם, והתבססו על נוחות הגידול שלה, במקביל לטעם נפלא ושפע יתרונות בריאותיים.

הגרעינים של הדלעת עשירים בברזל ומומלצים במצבי אנמיה, מעולים לסובלים מאסתמה ומומלצים לנשים בהריון ולמניקות. למי שלא יודע, הגרעינים של הדלעת מהווים תחליף לחלבון עבור ספורטאים ויש תוספי מזון רבים המתבססים בעיקר על זרעי דלעת טחונים (ככה שאם בא לכם להעשיר את השייק היומי שלכם בחלבון, מבלי לקנות תוספי תזונה יקרים ומלאים בחומרים שונים ומשונים, פשוט תוסיפו 1-2 כפות זרעי דלעת לויטמיקס ואתם מסודרים! אל תשכחו להודות לי על הטיפ השווה הזה…. יחסוך לכם המון כסף! מניסיון…)

דלעת עשירה גם בחומצות שומן בלתי רוויות שמסייעות להוריד את הכולסטרול ה”רע” ומאד מומלצת לאנשים הסובלים מבעיות של איזון מערכת הורמונלית. היא עשירה בבטא קרוטן ולוטאין המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולשיפור הראיה.

רצוי לקנות דלועים כתומים ולא צהובים ולאכסן במקרר כשהחלק שחסרה לו קליפה מכוסה בנייר סופג.

מומלצת לאכילה כתוספת מאודה, מוקפצת, מבושלת. ניתן להנות ממנה כמנה עיקרית. אפשר לשלב אותה במרקים, פשטידות, מאפים ומוקפצים.

כתיבת תגובה

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן