לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

מתכון לקציצות קינואה-עדשים מופלאות

מתכון לקציצות קינואה-עדשים מופלאות

בקיצור… בריאות משם והלאה.

אחרי שהוא סיפר לי שזה המצב, אמרתי לו יופי להם (ובלב שלי אמרתי “אין מצב” שהוא אוכל את זה…

גם כי הוא ביקש ממני להפסיק לבשל עבורו בשר ו/או עוף ולכן אין סיכוי שיצטרף להמבורגרים שרצים שם בארוחת הצהריים,

וגם כי אני יודעת שטוסטים לארוחת בקר זה לא בדיוק המזון האידאלי (ואם חשוב לכם לדעת עוד על חלב ומוצריו והתיאוריות שלי למה כדאי להפסיק לאכול את זה ככל שניתן,

או להפחות משמעותית לארועים מיוחדים בלבד – אשמח לכתוב על זה פוסט אחר בהזדמנות ראשונה – אני פשוט לא ממש רוצה לסטות מהנושא פה…סבבה?)

אז ברור היה לי שאני מארגנת לו אוכל מוכן (טעים ושווה בטרוף) שיגרום לו לאכול גם בריא, וגם שפוי ובלי רגשות אשם.

לארוחת בקר ארזתי לו מעדן שיבולת שועל וציה מפנק בצנצנת עם כל טוב…

לנשנושי ביניים הוא קיבל קופסה של בראוניס מתוקים שיוכל להתענג עליהם לצד הקפה,

ולארוחת צהריים הכנתי לו קציצות קינואה עדשים שיצאו פשוט מ-ד-ה-י-ם!!!

הנה המתכון …. תגידו לי אתם אם זה לא מושלם.

מצרכים:

שמעו סיפור….

פלג יוצא מחר לעבודה בשש בבקר…. וחוזר הביתה ממש מאוחר.

הוא מצלם כנס גדול לחברת השקעות נדל”ן בחול ושם כל היום החברה חוגגים על המבורגרים בצהריים ו/או טוסטים ובורקסים

כוסות עדשים אדומות מונבטות

1 כוס קינואה (לפני בישול) מבושלת במים *ללא שום תבלין*

1/2 חבילה פטרוזיליה

1/2 חבילה כוסברה

2-3 כפות טחינה

תיבול לפי הטעם (ואם שמים מלח אז בבקשה לא להגזים!!! אפשר במקום מלח לשים עלים של סלרי*)

2-4 כפות של קמח חומוס


מתכון לקציצות קינואה-עדשים מופלאות

אופן ההכנה:

במעבד מזון יש לשים את העדשים עם עשבי התיבול ולקצוץ דק

להעביר לקערה ולהוסיף את יתר המרכיבים ולערבב היטב

לטעום, לתקן טעמים – תזכרו שאתם אוכלים בריא ולא להגזים בתיבול!!!

להעביר לתבניות מאפינס ולאפות על 180 מעלות בערך 35-25 דקות או עד שיוצא קיסם יבש.

אפשר גם לעשות כמו קציצות על מחבת נון סטיק ללא שמן!

להגיש עם סלט ירקות ולהנות מכל בסי.

מעולה כארוחת צהרים או ערב.

שימו לב! כדי להשחים יפה מלמעה אני לוקחת מבקשת סיליקון, שמה בקערה מעט שמן זית עם סילאן (בערך 1-2 כפות מכ”א) ומורחת על המאפינס מלמעלה.

המאפינס נשמרים מעולה במקרר ואפשר לחמם אותם בתנור על 160 מעלות כ-10 דקות ולהגיש, או לאכול גם קר.

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

הממממ... ידעת ש......? קינואה

קינואה - ליז קשקש

אם חשבתם שמדובר באוכל של תוכים, תפל, משעמם ולא ממש מזמין…

תחשבו שוב 🙂

קינואה היא אחד המזונות הכי בריאים שאתם יכולים להכניס לתוך הגוף שלכם, ויפה שעה אחת קודם…

הקינואה היא זרע שצורת ההכנה שלו דומה לשל דגנים רבים. היא עשירה בחלבון וגם בפחמימה ולכן אפשר להקביל אותה לדגן מלא.

בחנויות הטבע ניתן להשיג אותה בשלושה צבעים או מיקס טריו (שחור/לבן/אדום) ואני חובבת את האדומה במיוחד
והיא מככבת אצלי במטבח בתור מנה בפני עצמה או כבסיס מעולה לפשטידות, מילוי של ירקות, מאפים שונים, תבשילים
ואפילו מכינה ממנה דייסות מתוקות ומלוחות ועוד.

אז למה כדאי לאכול קינואה?

היא מקור מעולה לחלבונים ויש בה את 9 חומצות האמינו החיוניות לגוף (כאלה שהגוף חייב לקבל ממזון ולא יכול ליצר בעצמו*)

בנוסף היא כמעט לא מכילה שומן ויש בה שפע של נוגדי חמצון שנחשבים לבעלי פעילות אנטי דלקתית, אנטי ויראלית, אנטי סרטנית וגם יכולים לסייע במצבי נפש של דכדוך ודיכאון.

הוספת קינואה לתפריט היומי מעשירה את גופנו בסיבים תזונתיים, מסייעת לפעילות העיכול וגיבוש הצואה ומנעת עצירות, טחורים ובעיות מעי.

הודות לעובדה שקינואה הינה בעלת אינדקס גליקמי נמוך, קצב פירוק הפחמימות שבה לגלוקוז המשתחרר לדם ונקלט בתאים הוא איטי ולכן יש פחות הפרשה של אינסולין, מה שגורם להפחתה בתחושת הרעב ולשמור על גזרה חטובה ולשחרור משקל.

הקינואה עשירה בוויטמינים ומינרלים, יש בה שפע של מגנזיום, אשלגן, אבץ וברזל, מכילה חומצה פולית ומסייעת למניעת אנמיה, חידוד הזיכרון ומניעת נזקים למוח או למערכת העצבים.

רוב הקינואה הגדלה בעולם אינה מהונדסת גנטית וגדלה באופן אורגני. היא נטולת גלוטן ומהווה חלופה מעולה לאנשים הנמנעים ממנו, הן משום שהם חולי צליאק או משום שהם רוצים לשפר את התזונה שלהם.

הקינואה משתלבת נפלא בכל תוכנית לניקוי רעלים, ויש לה טעם ניטרלי שמאפשר לשלב אותה בכל מנה.

כתיבת תגובה

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן