לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

ציוד למטבח הבריא – מה, כמה ולמה?

ציוד למטבח הבריא - מה, כמה ולמה?

מכירים את זה שאתם רוצים לאכול בריא, בשבילכם (לשחרר כמה קילוגרמים עודפים, להיות יותר אנרגטיים, להרגיש טוב יותר), בשביל הילדים (שיגדלו נכון, שיהיו מרוכזים), אבל אין לכם כוחות להתחיל ולבשל אוכל בריא או להתעסק ועוד לפני שהתחלתם לחשוב מה ואיך לעשות, זה מרגיש מסורבל… חשבתם לא פעם להכין אוכל צמחי ובריא, אפילו פתחתם אתר או ספר עם המון מתכונים שווים אבל חצי מהדברים לא היו לכם בבית ודי התייאשתם… ?!

אם הגעתם לכאן, כנראה שהמושג אורח חיים בריא ונקי מרעלים נשמע לכם כמו רעיון בר השגה – ותכלס…אתם די צודקים! זה קל ואפילו די פשוט וזה מתחיל באהבה עצמית, להכיר בכך שמגיע לכם את הדלק הטוב ביותר כדי להיות בשיא האנרגיה לאורך היום, זה ממשיך בבחירה לאכול מזונות נכונים ומתאימים שיאפשרו לכם לשגשג ולחיות נכון!

אז תרשו לי לומר לכם שני דברים:

  • די ברור שאם המטבח לא ערוך להכנת אוכל בריא, ואם המזווה לא מאורגן עם חומרי הגלם הטובים ביותר, ואם אין במקרר את הפירות והירקות העונתיים והבשלים ביותר… סביר להניח שהרעיון לאכול בריא ייגנז עוד בטרם התחיל…. מטבח שמאורגן לא נכון ושאין בו ציוד מתאים יכול לגרום לכם לדחות את הבישול או להימנע ממנו ולהפך!
  • מטבח מאורגן כמו שצריך, שיש בו את הכלים המתאימים ומזווה שכולל את חומרי הגלם שיתאימו כמעט לכל מתכון שרק תרצו להכין, יכול לעשות לכם חיים קלים ולהכין ארוחות סופר שוות בתוך דקות בלבד וללא שום מאמץ או השקעה מיוחדת…

את רשימת הדברים שכדאי שיהיו לכם במזווה ריכזתי כאן ואם טרם עברתם עליה, זה הזמן!

עכשיו אני הולכת לדבר על ציוד שאתם ממש רוצים שיהיה במטבח הבריא שלכם, משום שהציוד הזה הולך לקצר לכם תהליכים, לחסוך לכם ים זמן של קיצוצים והכנות וכמובן יגרום לכם לרצות להיכנס למטבח ופשוט להשקיע בעצמכם מבלי לשקוע שם שעות אבודים או מבולבלים… מגניב נכון?

אז נתחיל…

הדבר הכי חשוב במטבח בריא זה בלנדר חזק ואיכותי! זה מוצר חובה בכל מטבח של שוחרי בריאות כמו למשל מכשיר ה”ויטמיקס” שמסוגל לטחון כל קטניה או דגן לאבקה דקה, להכין מוסים וממרחים במרקם קרמי מפנק, להכין גלידות ושייקים מפירות קפואים ללא צורך בנוזלים, ואפילו להכין לכם מרק חם תוך דקות ספורות בלבד – לא האמנתי עד שלא ניסיתי בעצמי… והשוס הוא שהוא גם מנקה את עצמו (זו לדעתי התוכנית שבעלי פלג הכי מעריך במכשיר הגאוני הזה!!!)אומר רק שאצלנו בבית מתחילים כל בקר עם פירות טריים או שייק, ולפני שהיה לי ויטמיקס השתמשתי בדגמים אחרים שיש כיום בשוק, והסתדרתי לא רע… לא הבנתי על מה המהומה, עד ש…. יום אחד פלג הפתיע אותי וקנה לי את הדגם הכי חדיש ומשוכלל שיש כולל כל האביזרים ואז הבנתי שזה פשוט WOW אחד ענק!!!המכשיר לא מפסיק לעבוד אצלנו בבית, פעמיים שלוש ביום – כל יום. הוא יקר יחסית לבלנדרים אחרים, ומחירו בהתאם, אבל הוא שידרג לי את המטבח ב-ט-ר-ו-ף ואני סופר ממליצה עליו לכל מי שבוחר.ת לקחת את הנושא הזה של בריאות במטבח קדימה לשנים רבות.

אגב אם יש לכם מעבד מזון קחו בחשבון שהוא יכול להחליף ברוב המקרים את הבלנדר (אך צפו לתוצאה פחות טובה ולמרקם פחות קרמי וחלק)… אבל אם אין לכם ואתם מתלבטים מה לקנות ואתם צריכים לבחור רק אחד מהם… לכו על הבלנדר!

קופסאות וואקום לשמירת טריות המזון : אני משתמשת בקופסאות אחסון מזון בוואקום וממליצה בחום לאמץ אותן למטבח הבריא שלכם. מדובר במוצר שימושי מאוד המסייע לשמור את המזון בטכנולוגיה ששומרת על טריות המזון עד פי 4 מכל קופסא אחרת!!!

ההמלצה שלי היא לאכסן בקופסאות אלה אגוזים, שקדים וזרעים הנוטים להתעפש ולהתחמצן בקלות, וכן לאכסן בהן את כל העלים הירוקים שבתקופת הקיץ נוטים להשחיר ולהירקב במקרר (לצערי לא פעם קניתי עלים ירוקים ונאלצתי לזרוק חלק ניכר מהם עקב רקבון, זה קורה לכולנו גם עם אבוקדו שפתחנו ונוטה מייד להשחיר במקרר …אתם בטח יודעים על מה אני מדברת…. עם הקופסאות האלה – זה פשוט לוקח הרבה יותר זמן ואני כמעט לא זורקת כלום!!!)

בנוסף אפשר לשמור בהם פירות שלמים או חתוכים, קרקרים או חטיפי בריאות, דגנים וגרנולה, קמחים, ממחרים וגבינות וגם מאכלים שבישלתם ואתם רוצים לשמור במקרר עד פי 4 יותר זמן מבדרך כלל…

קנקן לאחסון שתיה בוואקום עמוק – בין אם קניתם חלב צמחי ובין אם הכנתם בעצמכם, ואני מדברת על אחד כזה איכותי לא מכיל חומרים משמרים… סביר שתוך יומיים שלושה אתם תאלצו לצרוך הכל או לזרוק… שזה ממש כאב לב, מסכימים? – מאז שיש לי את הקנקן הזה של חברת STATUS שמעוצב כל כך יפה ומותאם בול לדלת המקרר, אני ואפשר לשמור בו גם יין, מיצים טבעיים סחוטים ושייקים.

מוצר חובה בכל בית ומתנה מושלמת כשהולכים להתארח 😊

מנבטה – אני מאד ממליצה לשלב (לפחות פעם ביום) נבטים טריים, עשירים במינרלים, ויטמינים ואנזימים החיוניים לגופכם.

אפשר לעשות זאת בבית בקלות במקום לרכוש. ההמלצה שלי היא להשתמש במנבטה ביתית מודולרית או במנבטת חממה שמחירן די זול והן מתאימות להנבטה של עשב חיטה, נבטים ונבטוטים מכל הסוגים, המגשים שלהן מאפשרים לגדל את הנבטים ללא לחות מה שמונע רקבון, ואין צורך בסינון וריקון המים בכל השקיה…

פתחי האוורור בחלק העליון של המנבטה מונעים עובש, רקב וריחות לא נעימים, ומאפשרים לנבטים לצמוח בלי לחשוף אותם לחרקים / מזיקים (במיוחד בקיץ*).

אם אתם כבר מתקדמים ושוקלים להנביט בכמויות גדולות יותר ו/או אם אתם רוצים מנבטה חשמלית.

תבניות אפיה מסיליקון – לכל מי שחובב אפיה ואוהב מטבח בריא ללא שמנים מיותרים, תבניות הסיליקון של חברת LURCH הן מוצר חובה! מדובר בקניה של פעם בחיים – לכל החיים ואין תענוג גדול משימוש בתבניות האלה.

לא צריך לשמן אותן (חיסכון בקלוריות וכמובן בריא יותר). הן לא כבדות ולא מסורבלות. קל להשתמש בהן והן עשויות מ-100% סיליקון פלטינה שמאפשר לשלוף את המאפים בקלות ללא “הדבקות” לדופן והכי חשוב…. אני שוטפת אותן במדיח כלים בצי’ק.

התבניות הללו מתאימות לאפייה ושימוש על 240 מעלות חום ללא חשש לתגובתיות עם המזון והן מגיעות בשלל עיצובים מרהיבים.

טוויסטר שולף ליבת ירקות : אין! אין! אין על הגאדג’ט המושלם הזה לחובבי בריאות ולא רק להם… זו פשוט המתנה המושלמת שאפשר לתת לאנשים שאתם אוהבים (כן.. זה כולל את עצמכם).

מדובר במכשיר קטן עם ארבעה ראשים מתחלפים, הכי קל בעולם לתפעול ולניקוי, עשוי מנירוסטה אל חלד (18/10), שמתאים להכנת ממולאים מירקות ומפירות בצ’יק ובאופן מושלם ואסתטי.

טיפ: ליבת הירקות מסתלסלת סביב המוט של הסכין, ומאפשרת שימוש גם של תוכן הירקות בתור קישוט למנות, או בתור מנה בפני עצמה.

ספירולייזר להכנת זודלס – המכשיר המהממם הזה מייצר לי נודלס מקישואים באופן מושלם (זוקיני + נודלס = זודלס) ואני מאוהבת בו.

אפשר להכין איתו פסטה RAW מקישואים (מתכון כאן*) וגם לפרוס איתו ירקות ופירות קשים כמו גזר, תפוחי אדמה, סלק, בטטות, מלפפון, תפוח, אפרסמון ועוד… בין אם מדובר בבית עם תזונה מעורבת – אוכלי כל, תזונה טבעונית, צמחונית, ללא גלוטן וכן הלאה, הפורס הספירלי יאפשר הכנת מנות טעימות וייחודיות שישמחו את כל בני הבית.

התפעול הפורס פשוט וקל בעזרת ידית מסתובבת ורגליות סיליקון המצמידות אותו למשטח העבודה. קל לניקוי ומגיע עם 3 להבים לספגטי דקיק, ספגטי עבה (אני אישית הכי אוהבת לעשות איתו סלילי ירקות בתנור – יוצא מושלם!!!) ולהב מתכוונן שאיתו אפשר לפרוס רצועות בעובי של עד 5 מ”מ להכנת קרפצו ירקות.

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן