לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

קצת עלי

שלום חברים,
קוראים לי ליז, ואני אמא של מרום וקסם ונשואה באהבה ואושר לפלג, האיש שאחראי על המון תמונות יפות שתראו כאן וצלם מוכשר בחסד עליון (האמת הכרנו כלקוחה שלו, אבל זה סיפור לפעם אחרת…)

הבלוג שלי נכתב באהבה ענקית, עם המון תשוקה לטעמים, צבעים וריחות משכרים, שכולם (טוב נו, אולי יש פה ושם קצת חריגות), מבוססים על אסכולת הבריאות הטבעית.

תחשבו איך אכלו פעם… אוכל שהיה עשוי מחומרי גלם מקומיים, טריים, בעונה (מה שאומר שזה לא מצריך חומרי גלם יקרים), וכמובן ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ועוד רעלים שהתרגלו לצרוך….

כשאתם חושבים על אוכל… דמיינו לכם אוכל כזה שעושה חשק רק מלהסתכל עליו…

אוכל שאפשר להכין יחסית מהר מצד אחד (כי ביננו, למי יש כוח וסבלנות להיות שעות במטבח, ועוד עם ילדים קטנים), אבל גם כזה שהוא טעים כמו במסעדת שף.

אוכל בריא, מהיר הכנה (רוב המתכונים לוקחים 10-20 דקות בלבד!), בישול קל, טעים ובעיקר בריא ושפוי, תודו שזה מנצח!!!

שפיות באוכל

איך התחלתי לבשל?
אני אוהבת אוכל מאז שהייתי ילדה קטנה, זוכרת את עצמי במטבח של אמא שלי אחרי בית הספר (ובשעות שהיא עדין בעבודה), עושה ניסויים במטבח, רוקחת תבשילים מהבילים ושלל עוגות וקינוחים בכל הזדמנות.

לימים גדלתי ויצאתי לעצמאות כבר בגיל מוקדם, שירתי בחיל האויר בבסיס רחוק מהבית ותמיד דאגתי לבשל אוכל ביתי וטעים לחברים בבסיס שלא רצו לאכול בחדר האוכל (כן, קצת קומבינות במטבח בתור מש”קית הת”ש של החיילים אפשרו את הפריבילגיה הזו).

לאחר מכן למדתי בבאר שבע ועזבתי את הבית של ההורים לגמרי, ולמעשה מגיל 18 ועד היום (42) אני מבשלת אוכל טעים לי וליקירי באופן שוטף ולא רק בהיחבא כשאמא לא בבית…

אני אוהבת לטייל בעולם ואוכל תמיד היה משהו שמאד חשוב לי, הטעמים, ריחות התבלינים, הצבעוניות… כל אלה גורמים לחושים שלי להתחדד בכל הזדמנות, בין אם מדובר בבית קפה פריזאי, שוק צבעוני בניו דלהי שבהודו, מאכלי ים (שבעבר אכלתי והיום אני לא אוכלת מטעמי כשרות*) בדרום אפריקה, ניחוחות של מאפים, ריחות משכרים של פירות טרופיים בתאילנד, קינוחים מושחתים באוסטרליה משקה משכר על חופי טורקיז בהוואי, מאפים של בצק מגוגל לבורקס טורקי או כנאפה בשוק בנצרת שבארצנו היפה…

תמיד, בכל מקום שבו הייתי – התענגתי על אוכל!

התשוקה לאוכל וקולינריה ריתקה אותי וגרמה לי לאכול ולבשל לבשל ולאכול…

רק שלא תמיד הקפדתי שיהיה זה אוכל בריא, מאוזן ושפוי.

שפיות באוכל

המהפך בחיי
אכילה בשעות לא שגרתיות, עומס של קינוחים ומתוקים (על בסיס יומי) ועודפים של קפה (10-12 כוסות ביום!) גרמו לי למצב בריאותי לא טוב בכלל… להתפתחות של קנדידה במעי ולמיגרנות, כאבי ראש, תשישות תהומית וחשש כבד לפיברומיאלגיה ולאינספור בדיקות ואשפוזים שהעלו חרס בידי הרופאים, התישו אותי ואת בעלי היקר וגרמו לילדיי לקבל אמא תשושה ולא מתפקדת ימים רבים בשנה.

הקטע הוא שאף רופא מעולם לא שאל אותי מה אני מכניסה לפה שלי ומשם לכך המכונה המופלאה הזו שנקראת “הגוף שלי” – אם זה לא היה עצוב זה בטח היה מצחיק ☹…

את המדרון החלקלק הזה הייתי חייבת להפסיק!

והחלטתי לשנות.

והצלחתי!

הכאבים פסקו. התופעות נעלמו. המצב רוח חזר. המשקל העודף השתחרר והבעל שלי והילדים שלי קיבלו אמא סופר אנרגטית שיש לה כוח לטפל בכולם ובחברים של כולם גם כן 😊

את התשוקה העזה לאוכל שימרתי בהתלהבות, אך המרתי אותה לאוכל בריא.

שפיות באוכל - ליז קשקש

מאמונה לאומנות (או מתחביב למקצוע)

כמו שהבנתם האני מאמין שלי הוא שאוכל בריא יכול וצריך להיות טעים ומדהים ושכל אחד שילמד כיצד להזין את עצמו באופן שכזה לא ירגיש אף פעם חוסרים או הקרבה עקב מה ש”אסור” לאכול…. להפך!

בעקבות השינויים שעברתי עם עצמי, לקחתי המון סדנאות בישול בריא, קורסים של רואו פוד, העמקתי בחקר תזונה צמחית מומעטת שומן ככל שניתן, קראתי מעל 70 ספרים בתחום, הלכתי להרצאות וכמובן העמקתי בלימודי בריאות טבעית במכללת אלימה, כדי להיות מסוגלת לעזור לא רק לבני ביתי.

הלימודים חיזקו אצלי את הדברים שהרגשתי כבר על הגוף שלי, בתחילה ללא סוכר לבן ומוצרי חלב, לאחר מכן הפחתת גלוטן ככל שניתן, בהמשך הימנעות מכל אוכל מעובד וכיום… כמעט טבעונות. אני אומרת כמעט כי אני לא פנאטית, פשוט בוחרת להתמקד במה טעים, בריא ומועיל לאנרגיית החיות בגופי, מה מחזק אותי ובונה אותי. לא מדובר בטבעונות “מוסרנית” הנובעת רק מחמלה על יצורים חיים (למרות שביננו, אני מתרגשת להיות אחת שלא תורמת למעשיים הללו), משום שטבעונות מוסרנית יכולה להיות בלתי בריאה בעליל – עיין ערך קולה וציפס ☹

בקיצור – השאיפה היא בריאות טבעית. גוף בריא עם דלק נכון ועם תובנות משנות חיים לנשמה. שפיות באוכל כבר אמרנו, לא ככה?! 😊

כל מי שיבחר לעשות את השינוי, ממש כמוני, יהפוך למודל לחיקוי ולהערצה בקרב חוג החברים והמשפחה, שיחמיאו על עור פנים רענן, אנרגיה גבוהה יותר, גוף רזה יותר ומשוחרר ממשקל עודף ובעיקר … שמחת חיים שתחזור לפעום בכם כפי שלא חוויתם מעולם!

עם הרבה תשוקה, התחלתי לשתף מתכונים לשייקים, גלידות, מתכונים והרבה צבעים וטעמים שיש לי בצלחת, עם אוכל ללא סוכר/ חלב/ קמח לבן… ובשנתיים האחרונות ראיתי איך זה מעניק אין סוף השראה להרבה (א)נשים שחשוב להם ללמוד לבשל וללמוד על אוכל, שפוי טעים ובריא.הבלוג וסדנאות הבישול (בין אם פיסיות ובין אם דיגיטליות) הם הדרך שלי לחלוק איתכם את הידע, הטעמים הצבעים והריחות היישר מהמטבח הפרטי שלי לשלכם…

אני מקווה שתהנו מהבלוג, שתבשלו, שתתנסו, שתרגישו כמה זה נפלא, טעים ושפוי…
שיהיה לכם לבריאות ובתאבון!

קצת עלי - ליז קשקש שפיות באוכל
Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן