לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

טבלת מידות והמרות לאפייה בריאה

טבלת מידות והמרות לאפייה בריאה

איזה כיף שאתם פה. רוצים לאפות רק בריא? לא בטוחים איך להמיר קמח רגיל לקמח כוסמין או כמה גרמים יש באמת בכף של דבש? כתוב במתכון 125 גרם שקדים טחונים ואין לכם משקל, אבל אתם חמים רצח על המתכון באמצע הלילה כשהחנות לרכישת משקל דיגיטלי סגורה…. או! בדיוק בשביל זה הכנתי לכם הסברים על חומרי הגלם הכי בסיסיים (וגם על אלה שקצת פחות) שתוכלו למצוא כמעט בכל מתכון של אפייה, עם המרה מגרמים לכוסות או לכפות כדי שיהיה לכם קל.. קל… קל.

אגב, אם אתם בקטע של בריאות, המלצה שלי – תרכשו משקל ביתי דיגיטלי קטן, זה לא יקר ושווה את ההשקעה. כדאי לבחור אחד קטן כזה שאפשר לשים במגירה או בארון ליד הקמחים, ובכל פעם שאתם אופים שלפו אותו החוצה. זה לא מסובך, להפך. עושה את החיים פשוטים והמתכונים יוצאים “בול” כמו שתמיד רציתם.

*אם אתם מחפשים משהו בטבלאות כאן ולא יודעים איפה זה? תלחצו על המקלדת CTRL+ F ויפתח לכם חלון חיפוש קטן, תקישו שם מה שאתם מחפשים למשל “קמח כוסמין” ותראו שכל מה שאתם מחפשים יופיע עם הדגשה. פשוט ונוח.

קצת מתוק וקצת מלוח

חומר הגלם
כמה גרמים יש בכוס
כמה גרמים יש בכף
הערות
דבש
360
20
לפי גישת הבריאות הטבעית דבש הוא
מוצר שכדאי להימנע מצריכתו.
ההמלצה שלי תחליפו במייפל טהור
או בסילאן ביחס של 1:1
מייפל
240
20
תקנו מייפל טהור 100% ללא תוספות
סילאן
360
20
תקנו סילאן שכתוב עליו 100% תמרים
סוכר לבן
200
20
מוצר מזוקק ולא בריא
וכדאי שלא יהיה כלל במטבח שלכם.
העדיפו תמיד המתקה במייפל טהור או בסילאן.
אפשר גם להשתמש בסוכר קוקוס
ביחס של 1:1 במתכון.
סוכר הקוקוס הוא הכי פחות
מעובד ויש לו אינדקס גליקמי נמוך יותר
(כלומר נספג לאט יותר במחזור הדם)
ומומלץ לסוכרתיים.
סוכר חום כהה
(מכיל מולסה)
240
15
סוכר חום דביק ומכיל מולסה
במקרם המתאים לעוגיות "פאדג'יות"
כמו בראוני או שוקולד ציפס.
אם תשאלו אותי... עדיף להשתמש בסילאן
או בתמרים טחונים גס במקום הסוכר הזה,
אבל שמתי לכם פה שיהיה לכל מקרה.
סוכר קנים / דמררה
200
20
ההמלצה שלי להמעיט ככל שניתן בסוכר
על כל צורות העיבוד שלו.
במידה וכבר בחרתם לצרוך סוכר
עדיף סוכר קוקוס
סוכר קוקוס
200
20
כדאי לבחור בסוכר אורגני
שלא עבר תהליכי עיבוד
מאסיביים וללא חומרי טעם או ריח.
חמאת בוטנים טבעית
230
25
תקנו רק חמאת בוטנים
שיש בה 100% בוטנים
וללא שום חומר משמר ו/או צבעי טעם וריח
טחינה גולמית
150
15
יש לרכוש טחינה משומשום מלא
ללא תוספת מלח – 100% שומשום
ללא חומרים משמרים וללא צבעי טעם וריח
מלח בישול
200
20
כפית מכילה 5 גרם
בבקשה תעשו לעצמכם טובה
ובכל פעם שכתוב "מלח" במתכון
הקפידו להשתמש במלח הימלאיה ורוד
שלא עבר תהליכי עיבוד כימיים.
המלח שולחן ה"רץ"
הוא למעשה תרכובת של נתרן כלורי
שהגוף לא ממש יודע לפרק ועדיף להימנע ממנו.

קמחים, קמחים מלאים, קמחים ללא גלוטן

חומר הגלם
כמה גרמים יש בכוס
כמה גרמים יש בכף
הערות
קמח חיטה לבן
140
10
זהו הקמח הנפוץ והמוכר בכל בית.
מאחר והקמח עבר קילוף והלבנה הוא
מכיל מעט מאד סיבים תזונתיים
וכדאי מאד להחליף לפחות חצי מהכמות
של הקמח הלבן לקמח כוסמין / מלא
קמח חיטה מלא
125
8
את החיטה טוחנים עם הקליפה
ומקבלים קמח שמכיל סיבים
תזונתיים ונחשב בריא יותר
קמח כוסמין/
כוסמין מלא
125
8
כוסמין הוא דגן שעל אף
הדמיון לחיטה קליפתו קשה יותר
ומגינה על תכולתה מפני מזיקים
ולכן מצריך פחות ריסוס ונחשב
להרבה יותר בריא!
בנוסף כוסמין מכיל כמות גבוהה
יותר של חלבון ואחוז נמוך יותר
של גלוטן ומתאים במיוחד
לאפיית בצק פריך או עוגות בחושות
סולת
200
10
סולת מלאה
145
10
קמח תפו"א
140
10
ללא גלוטן
קמח אורז לבן
140
10
ללא גלוטן
קמח טף
155
12
עשיר בסידן, ומכיל ברזל בכמות גבוהה.
יש בו סיבים תזונתיים השומרים
על תחושת הזובע לאורך זמן.
מתאים לפשטידות, לביבות, מאפים.
לא מכיל גלוטן.
קמח טפיוקה
155
12
ללא גלוטן
'מח עדשים אדומות
155
12
ללא גלוטן
קמח כוסמת
155
12
ללא גלוטן
קמח חומוס
155
12
ללא גלוטן

חומרי התפחה, אבקות ועוד

חומר גלם
כמה גרמים יש בכוס
כמה גרמים יש בכף
הערות
שמרים יבשים
-
7
את השמרים יש לשמור
במקרר בקופסא אטומה.
לא במקפיא!
אם רוצים להשתמש בשמרים טריים
תכפילו את הכמות פי 3.
קורנפלור
140
10
חסר ערך תזונתי
ועדיף להשתמש כמה שפחות
קקאו
140
10
יש להשתמש בקקאו אורגני
נא או בתחליף כמו אבקת חרובים
אבקת אפייה
-
8
5 בכפית
תקנו כזו שכתוב עליה מפורשות
*ללא אלומיניום*
סודה לשתייה
-
8
5 בכפית
יוצר תסיסה מיידית
ולכן כדאי להוסיף ממש
בסמוך לאפייה כדי לשמור על האפקט.

שקדים, אגוזים ותבלינים

חומר גלם
כמה גרמים יש בכוס
כמה גרמים יש בכף
הערות
שקד טבעי
140
15
שבבי שקד: מולבנים
125
12
אגוזי מלך טבעיים
90
18
אגוזי לוז טבעיים
140
12
קשיו טבעי
140
15
\
פקאנים טבעיים
110
15
פיסטוקים טבעיים
130
10
שקדים טחונים טבעיים
110
7
אגוזים טחונים טבעיים
110
8
אגוזים קצוצים טבעיים
85
5
שיבולת שועל עבה
125
12
קוקוס טחון
75
10
שומשום רגיל / מלא
140
12
חמוציות ללא תוספת סוכר
135
15
צימוקים
150
20
פרג
80
6
נוטה להתחמצן מהר.
יש לטחון סמוך לשימוש בלבד.
קינמון
-
כף = 7
כפית = 3
הל
-
כף = 7
כפית = 3

שמנים, מיצים ונוזלים אחרים

חומר גלם
כמה גרמים יש בכוס
כמה גרמים יש בכף
הערות
שמן זית
240
10
שמן קוקוס
240
10
שמן זרעי ענבים
240
10
חלב צמחי
240
15
מים
240
15
\
מיץ תפוזים
240
15
מיץ לימון
240
15
חלב / קרם קוקוס
240
10
חומץ תפוחים 5%
240
כף = 10
כפית = 5
Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן