לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

ירקות שורש אפויים בתנור (לא רק) לליל הסדר

ירקות שורש אפויים בתנור (לא רק) לליל הסדר

הי חברים מה שלומכם?
אתם יודעים פסח אוטוטו באוויר ולפעמים מחפשים משהו להפציץ איתו בארוחת החג
כזה שלא יהיה משעמם מצג אחד, ושלא ראינו כבר על השולחן
ומצד שני שיהיה כשר, טעים, בריא ואיך לא…. טבעוני 😊

לא סתם נו… לא חייבים טבעוני. אבל אם אתם מביאים את המנה הזו לא רק שלא יתלוננו שאין בה “בשר”
אלא יתעלפו מעונג, ימחאו לכם כפיים ויבקשו את המתכון כי מה לעשות, זה פשוט מהמם!

זו באמת הזדמנות מעולה לחגוג עם משהו כזה, בחג החירות…
ולאחל לכל מי שנמצא סביב, בריאות איתנה (במיוחד לאור השנה האחרונה עם כל הקורונה… )
ויציאה מעבדות לחופש של ממש.

מבחינתי חופש אמיתי הוא לא רק חופש במה לעבוד, אלא גם מה לאכול, לדעת שאני חופשיה מחומרים משמרים, צבעי מאכל, תרופות, חומרי הדברה ועוד מזיקים.

לפני כשנה עברתי לטבעונות מוחלטת, ולאט לאט עברתי לצרוך פירות וירקות אורגניים,
המודעות הולכת וגוברת וזה מחלחל גם לפלג ולילדים, וכל פעם שזה קורה אני מרגישה עוד שכבה של “כבלים” מהעולם הישן משתחררים ממני… לטובת חופש וחירות אמיתית.

לא עוד כאבים. לא עוד תרופות. הרבה בריאות ובעיקר שמחת חיים.

אז הנה מתכון שמח ועליז, מצא צבעים שיגוון ויפתיע לכם את שולחן הפסח
מוכנים?

מצרכים:

בטטה סגולה
בטטה כתומה
1-2 עגבניות קשות ואדומות במיוחד
1 בצל סגול
1 בצל רגיל
1 קולורבי גדול
1 תפוח אדמה בינוני
1 סלק בינוני
1/3 -1/2 כוס שמן זית איכותי בכבישה קרה
2-3 שיני שום כתושות
כף מלח הימלאיה ועד קצת לפיזור חופשי
מלח שחור גרוס לפי הטעם (לא חובה*)
פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם (לא חובה*)
2-3 גבעולי רוזמרין טריים (אם אין אפשר מיובש)

אופן ההכנה:

במגימיקס עם דיסקית חיתוך או במנדולינה איכותית פורסים את הירקות לפרוסות דקות
ומניחים כל ירק כשהוא פרוס בצלוחית או קערה קטנה (כי אחרי זה צריך לעבוד מסודר ולהרכיב את המנה). אפשר גם לוותר על זה.
היתרון בלי כל החלוקה הזו לקעריות זה שאין המון כלים. מצד שני זה קצת יותר מסובך לשלוף כל פעם פרוסת “ירק שונה” אז לשיקולכם.

אחרי שכל הירקות פרוסים ומסודרים בקעריות שונות מגיע החלק הכייפי (וכאן אם יש לכם ילדים שרוצים להשתתף – תאפשרו להם לעזור זה ממש נחמד).
לוקחים לפי הסדר : סלק, בצל לבן, קולורבי, עגבנייה, תפוח אדמה, בצל סגול, בטטה כתומה ובטטה סגולה וחוזר חלילה….
המטרה היא לעשות מניפה יפה של צבעים כמה שיותר מגוון וכמובן לגוון בין הצבעים השונים שיהיה פרוס יפה ואסתטי.

מסדרים לפי הסדר בקערת פיירקס אובלית או עגולה עד שהכל מסודר ואין מקום להכניס יותר ירקות.

בקערה קטנה או בכוס שמים את השמן זית, התבלינים והשום הכתוש ביחד עם עלי הרוזמרין ומערבבים היטב ויוצקים בעזרת כפית באופן שווה על כל הירקות.
מכניסים לתנור בחום בינוני של כ-180 למשך כ-40 דקות עד שהכל מוכן.

ירקות שורש אפויים בתנור (לא רק) לליל הסדר

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

ניתן להגיש חם או קר.
מושלם לאירוח וחגים (פשוט כי זה מלא עבודה) ובאמת עושה אפקט של WOW, אבל החלט אפשרי גם סתם ככה באמצע השבוע. ניתן לאכול כתוספת או כמנה בפני עצמה.

מתכון זה מתאים לתוכנית RESTART – התוכנית המושלמת לניקוי הגוף מרעלים ומעבר לאורח חיים בריא ונקי מרעלים. לפרטים לחצו כאן.
מוזמנים להכין ולהעלות תמונות בעמוד הקהילה שלנו בפייסבוק
ולבקר אותי באינסטוש – YES! (כמובן שאם בא לכם להעלות לסטורי תמונה של המתכון הזה או כל מתכון אחר מהאתר ולתייג אותי – לא תהיה מאושרת ממני – אז תעשו את זה כדי שתהיה לי מוטיבציה להמשיך לכתוב לכם פה מתכונים שווים במיוחד).

אם הכנת ואהבת, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

כתיבת תגובה

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן