לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

עוגת “לחם קופים” מושחתת לאירוח וחגים

עוגת לחם קופים

יש ימים שלא מתחשק לאכול בריא.
הנפש מבקשת משהו אחר. מתוק מושחת. אני יודעת. זה קורה לכולם.
כשזה תלוי בי תמיד אבחר להפוך את המושחת לשפוי. להמיר קמח לבן בקמח כוסמין 70% ולעיתים 100% מלא.
להמיר סוכר לבן בסוכר קוקוס או מייפל טהור.
להחליף את השמן קנולה לשמו קוקוס או זית וכמובן שמחצית מהכמות בכל מתכון מוחלפת ברסק תפוחי עץ אורגניים.
אז כן… אולי זה מושחת ולא הכי “בריא קלאסי” אבל זה עושה טוב לנשמה… ומאפשר פעם ב… להיות בשמחה בלי רגשות אשם בכלל …
וכשהילדים שלי אוכלים את זה, אני יודעת שיש בפנים רק דברים טובים.

המתכון של היום הוא מתכון של “לחם קופים” קלאסי, שהפכתי אותו לעוגה, מתוקה, טעימה, חגיגית ויפיפייה
שאפשר לעשות די בקלות ולהרשים את האורחים שלכם BIG TIME!

היא רק נראית מסובכת, אבל כשמבינים את הפרינצ’יפ זה אפילו מצחיק כמה שזה קל.

מכינים אותה מבצק שמרים די קלאסי שאף אחד לא יאמין שהוא מקמח כוסמין, ומורחים עליו קרם חלבה קינמון משגע שהופך כל ביס לחגיגת חושים.

אחרי שהיא מוכנה שופכים מעליה רוטב סמיך ומתוק ומחכים עד שתצטנן לפני שמגישים (זה קשה! אתם תראו כשהיא יוצאת מהתנור איזה ריח פסיכי יש לה!) ואם מצליחים עדיף לאכול למחרת…
אז היא הרבה יותר מגובשת בטעמים, אבל זה באמת “למתקדמים בלבד” כי אי אפשר, פשוט אי אפשר לחכות כבר לתלוש ממנה ולהתענג. פשוט אי אפשר 😊

אני מייד אפרט את המרכיבים. קחו בחשבון שזה לא באמת “שיא הבריאות” אבל בהחלט מתאים לאותם ימים שרוצים משהו מיוחד וטעים ועדין להרגיש שזה שפוי.
אז קדימה כנסו למזווה, שלפו את המרכיבים ובואו נכין יחד…

מצרכים:

לבצק:
(עבור תבנית קוגלהוף*)

4 כוסות קמח כוסמין 70% (נשתמש בשלוש וחצי כוסות לבצק ועוד חצי כוס לקימוח במידת הצורך*)
1 כף בהריון של שמרים יבשים
1 טיפה גדולה של תמצית וניל איכותית במיוחד
1/2 כוס סוכר קוקוס אורגני
3/4 חבילה (קטנה) של רסק תפוחי עץ אורגני
1/2 כפית מלח הימאליה ורוד
3/4 כוס חלב סויה ללא סוכר.
1/4 כוס של שמן קוקוס במצב נוזלי או שמן זרעי ענבים

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הבצק.
נשים את כל המרכיבים של הבצק במיקסר למשל 10 דקות לישה איטית. כשהוא מוכן נתפיח אותו למשך שעתיים במקום חמים כשהוא מכוסה במגבת.
אחרי שהבצק תפח נכין את קרם החלבה- קינמון.

נפורר את החלבה בידיים ונשים בקערה ביחד עם יתר המרכיבים או נעבד הכל לקרם חלק בקערית ויטמיקס קטנה. זהו. קל ופשוט 😊 לוקח בערך דקה.

כעת נרכיב בין הקרם לבצק.
יש להניח את הבצק על משטח סיליקון מקומח ולרדד לעלה גדול בעובי של חצי שנטימטר בערך.
למרוח את הקרם באופן אחיד עם מרית סיליקון על העלה. לקפל את הבצק ולרדד שוב.
ואז שוב לקפל ושוב לרדד. ואז לקבל שוב.
הרידוד קיפול הזה מאפשר כניסה של הקרם לתוך הבצק ועושה אותו מתקתק וריחני.

לקרם קינמון-חלבה:
100 גרם חלבה וניל
2 כפיות קינמון
3-2 כפות שמן קוקוס / זרעי ענבים
2-3 כפות סוכר קוקוס

לרוטב:
1/4 כוס מים רותחים
1/4 כוס מייפל טהור

עוגת לחם קופים

בשלב הבא יש לקחת תבנית סיליקון של קוגלהוף וליצור קרעים מהבצק בגדלים שונים
(פשוט “תולשים” מהבצק את הקרעים וזורקים לתוך התבנית ודואגים כל הזמן שזה יהיה בגובה אחיד.
כל “תליש” אמור להיות בערך בגודל של כדור פינג פונג או קצת יותר קטן. באמת תלוי בכם.

ואז את התבנית אני מכסה במגבת ומכניסה לתנור עם 30 מעלות עם אויר חם בלבד או משאירה בתנור כבוי עם מנורה דולקת בלבד. שיהיה חמים ונעים.
כל התהליך הזה של ההמתנה מאד שווה כי כאן רוצים שהבצק יעבור התפחה נוספת ויגיע לגובה. זה לוקח לפחות שעה (!) בחורף.
אם אנו בקיץ יכול להיות שחצי שעה תספיק. אבל תנו לזה זמן.

אתם רוצים עוגה גבוהה ויפה. אז סבלנות… קריאות ההתפעלות שתקבלו מהאורחים שוות את זה. מבטיחה.
כשאתם מרגישים שזהו. העוגה תפחה מספיק ואתם מוכנים לאפייה. חממו את התנור ל170 מעלות ותאפשרו לה להאפות במשך 35 דקות בערך.
אם התנור שלכם לא מספיק חזק יתכן שתצטרכו 40 או אפילו 45 דקות. זה צריך להיות שחום ויציב כולל בצדדים.

עוד מעט מסיימים….
לאחר שהעוגה מוכנה יש להכין בכוס את ה”רוטב” ולשפוך מעל העוגה כשהיא לוהטת באיטיות עם כפית. תנו לרוטב להיספג היטב בבצק החם.
אפשר להגיש אותה ככה כשהיא לוהטת. זה באמת משהו שקשה לעמוד בפניו.
אבל ההמלצה שלי להמתין ולאכול דווקא כשהיא מצטננת. אם תצליחו כמובן להתאפק.
בתאבון!

עוגת לחם קופים

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

כתיבת תגובה

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן