לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש

קיש קישואים מקמח כוסמין מלא וקרם קוקוס

קיש קישואים מקמח כוסמין מלא

בגלל הקורונה יוצא שאני הולכת לירקן לעיתים קרובות,

גם כי צריך לחדש מלאי מזון שנגמר פה בקצב (חמסה…), כי כולם בבית, משועממים ורעבים ….חחח
וגם כי זו בערך הסיבה היחידה שלי להתאפר, להתלבש ולהרגיש נורמאלית….

אז… מסתבר שקניתי קישואים אתמול (שישי),
אבל גם לכבוד חג שני של פסח (רביעי) וככה יצא שבגלל שלא שמתי לב יש לי המוווווווון קישואים בבית 🤔🙃

החלטתי להכין קיש קישואים טבעוני ובריא והתוצאה היתה לא פחות ממושלמת!!!

כשהעלתי תמונה לפייסבוק, וגם שלחתי בווצפ לכמה מהחברים שלי ללימודים באילמה,
כולם ללא יוצא דופן ביקשו מתכון…

הבטחתי שאפרסם, אם זה יצא לא פחות טעים מאיך שזה נראה….
ולפי התגובות של פלג, שיחיה, זה אכן כך 🙂

והוא בכלל לא אכל קישואים לפני שהתחתנו חחח…

בקיצור, מסתבר שאפשר לשכנע כל גבר לאכול הכל עם יצירתיות ואסתטיקה.

עכשיו, המתכון:

מצרכים:

1.5 כוסות קמח כוסמין. אפשר לבן/ מלא או ערבוב שלהם.
1/4 כוס שמן זית משובח
1/4 כוס מים פושרים
כפית מלח הימליה ורוד
1/4 כפית סומק
1/4 כפית אורגנו יבש

1 קישוא ענק (אני השתמשתי בזוקיני) פרוס לרצועות על ידי קולפן.
1 כוס קרם קוקוס של ארוי די
1/2 כוס קמח
מלח הימליה ורוד
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הקיש:

נשתמש בקמח, שמן זית, מים פושרים, מלח הימלאיה לפי הטעם (כתבתי 1/4 כפית אבל אפשר כמה שרוצים*), סומק ואורגנו יבש.

לשים את כל המרכיבים בקערה לבצק אחיד. מרדדים ומרפדים תבנית פאי.
מחוררים במזלג את הבצק ומכניסים לתנור על 180 מעלות לעשר דקות.
בזמן הזה נכין את המלית….

למילוי מה שצריך זה:
קישוא, קרם קוקוס, קמח, מלח ופלפל

נערבב בקערה את הקמח והקרם קוקוס שלא יהיו גושים. 

עכשיו יש להוסיף את הקישוא ולתבל.

כדי להרכיב את הקיש: 

יש להוציא את הבצק מהתנור,
לשפוך מעל את המלית ולהכניס חזרה לעוד 20 עד 30 דקות.
פשוט תסתכלו שזה אפוי טוב מלמעלה:) 

וזהו!!! 

רושם של מיליון דולר בפחות מ17 דקות הכנה.
כולל שטיפת כלים 🙂


אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

המממ... הידעת ש....? קישואים

פשטידת קישואים

אם חשובה לכם הבריאות ואתם רוצים לנקות רעלים מהגוף, לשחרר משקל באופן קליל ולא מתאמץ – קישוא זה הירק בשבילכם!

הקישוא דל בקלוריות, יש בו כמות נכבדה של נוזלים ו…. הוא מאד עשיר בסיבים (כן, אתם כבר יודעים… עשיר בסיבים זה אומר שזה משפר את מערכת העיכול ופעילותה וכמובן תורם לתחושת שובע לאורך זמן- היפ היפ הוריי!!! מהמם לא?!) 

קישואים מכילים מגנזים וחומצה פולית, אשלגן, נחושת וזרחן. אבל זה פחות מעניין… 

ידעתם שיש בקישוא חומצות שומן מסוג אומגה 3? שזה מאטרף כמה שזה חשוב לתפקוד המוח שלכם,  ולא רק זה… זה סופר חשוב לצריכה ככל שאנו מתבגרים כדי למנוע מחלות איומות כמו אלצהיימר ומחלות אחרות הקשורות בהתנוונות המוח, וגם, מסתבר שזה ממש עוזר לטפל בהפרעות של קשב וריכוז ובמצבי דכאון – את כל זה אתם מקבלים כשאתם אוכלים קישואים!!! 

שלא תגידו שלא ידעתם, הא?!

לסיכום יש לקישוא ה-מ-ו-ן יתרונות בריאותיים (ולא נכנסתי פה לכולם…) והוא ירק עם תכונות אנטי דלקתיות ועוזר לגוף בתהליכי ריפוי טבעיים למחלות רבות ובעיקר לדלקות מפרקים שגרוניות, שחיקת סחוסים ונפיחויות במפרקים.

את הקישוא אפשר לאכול חי (מתכון מטורף לזודלס כאן), מוקפץ, מבושל, מאודה, צלוי בגריל, במרקים, בממרחים והוא תמיד טעים ועדכני.

כתיבת תגובה

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן