לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש
חיפוש

דברים שלא ידעתם על כרובית

בעולם היא הפכה לטרנד והיא מוגשת בשלל צורות וטקסטורות, כירק מאודה, מבושל, מוקפץ, מטוגן, מוחמץ, אפוי או כמרק….

איך שלא תבחרו לאכול אותה (רק תשתדלו לא מטוגן, בלי קשר לכרובית זה פשוט לא בריא), תהנו מפצצה בריאותית.

היא עשירה בסולפורפן, מרכיב שעשוי מתרכובת גופרתי שנלחם בתאי גזע סרטניים, וגם נמצא כמשפר את לחץ הדם ותפקודי הכליות.

בכרובית ישנם חומרים נוגדי דלקת ואפם תשלבו 2 כוסות כרובית ביום (שזה בערך 2-3 פרחים בגודל בינוני*), תקבלו כ-77% ממנת הויטמין C המומלצת ביום (תודו שלא ידעתם! אה?! ממש מגניב!)
בנוסף יש בה ויטמין K, ניאצין, זרחן, ויטמין B6, חומצה פולית (מעולה לנשים בהריון), אשלגן ועוד.

כרובית בתנור

מחקרים בארה”ב גילו שיש מתאם גבוה בין כרמות הסיבים שמכילה הכרובית (שהיא גבוהה מאד ביחס לירקות אחרים, משהו כמו פי 2 מכרוב ופי 4 מסלק למשל),
ובין סיכוי נמוך לתמותה ממחלות כרוניות של לב וכלי דם.

זאת ועוד ארגון הבריאות העולמי קובע שהסולפארפן שקיים בכרובית מגן על רירית הקיבה ומונע את הצמדות החיידק הליקובקטור פלורי לדופן הפנימי של הקיבה עצמה.

הכרובית בריאה ומלאה בסגולות טובות לגופנו, ודלה בקלוריות מה שהופך אותה למזון מושלם לאנשים שרוצים לרדת במשקל. הסיבים מעניקים תחושת שובע.
היא עשירה במינרלים, מנקה רעלים ומסייעת לשחרור פסולת מהגוף ולחיזוק המערכת החיסונית.

כתיבת תגובה

שפיות באוכל - ליז קשקש

כל הזכויות שמורות לליז קשקש 2020

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן