לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש
חיפוש

דייסת קוואקר שוקו-וניל עם תותי עץ מיובשים

דייסת קוואקר שוקו-וניל עם תותי עץ מיובשים

היום בערב התחשק לנו משהו טעים. מחמם. מנחם בגשם….
ועם הסגר הזה של הקורונה חיפשנו מה כבר אפשר להכין שעוד לא הכנתי בימים האחרונים….
פתאום באה לי הברקה : “רוצים דייסה מתוקה?” שאלתי….
ופלג שלי שיחיה מייד אמר כן!!!
קסם צרחה איכסססססססססס 🙁
ומרום אמר שזה נשמע מעניין 🙂

הלכתי למזווה והוצאתי משם שיבולת שועל עבה אורגנית,
שלפתי תותי עץ לבנים מיובשים אורגניים, אגוזי מלך, קוקוס טחון, קינמון, תמרים מזן ברהי (אפשר גם מגהול*)
והלכתי להביא לי סיר…. התוצאה לפניכם איך הכנתי?

מצרכים:

1.25 כוסות שיבולת שועל עבה ללא גלוטן

2.5 כוסות נוזלים ( חלב צמחי או מים *)

6-7 תמרים קטנים מסוג ברהי,
*אם משתמשים במג’הול אפשר לשים 4 בלבד.

טיפת תמצית וניל טהורה

1 כפית קקאו אורגני נא (לא חובה*)

לקישוט:

תותי עץ לבנים מיובשים אורגניים
אגוזי מלך קצוצים

קוקוס טחון דק או שבבים (לפי מה שאוהבים)

סילאן / טחינה גולמית (לפי מה שאוהבים – לא חובה!)

 

אופן ההכנה:

בנוסף קצצתי לתוך הסיר כ-6-7 תמרים קטנים מסוג ברהי,
אם משתמשים במג’הול אפשר לשים 4 בלבד.

לדעתי אם יחסר לכם מתוק תמיד אפשר בסוף לשים קצת סילאן או מייפל מלמעלה
ולא כדאי להכין את הדייסה “אובר” מתוקה…. יש לנו גם תוספות אל תשכחו…

מבשלים יחד עם מעט תמצית וניל טהורה כ-10 דקות עד שהכל מתרכך, ומסמיך….
אני הוספתי כפית קקאו אורגני נא לצבע שוקולדי אבל ממש לא חובה.

כשהדייסה רכה, וסמיכה, יש למזוג לצלחות הגשה, ולקשט כאהבת נפשכם…
אני שמתי תותי עץ לבנים ואגוזי מלך קצוצים גס, מעט חמוציות, שבבי קוקוס, שפריץ קטן של סילאן ושפריץ של טחינה גולמית

ויצא מדהים!!!

מגישים. אוכלים. מתעלפים מאושר.
ולא שוכחים לכתוב לי תגובה ולספר לי כמה טעים היה.
אפשר ורצוי כמובן גם להעלות תמונה לעמוד שלי בפייסבוק
או להעלות סטורי באינסטגרם ולתייג אותי 🙂

*המתכון מתאים לתקופת ניקוי רעלים ולאורח חיים בריא.
פרטים על התוכנית הבאה יש כאן בלחיצה.

שיהיה לכם יום מלא בריאות (טבעית*).
אוהבת המון,
ליז

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

כתיבת תגובה

שפיות באוכל - ליז קשקש

כל הזכויות שמורות לליז קשקש 2020

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן