לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש
חיפוש

קרפ כוסמת ב - 2 מרכיבים בלבד!

מתכון מהיר לכרובית בתנור

לפעמים הדברים הכי טעימים הם הדברים הכי פשוטים
שלוקח 5 דקות להכין (כולל שטיפת כלים)…

הייתי במצב רוח רעב למשהו טעים…
משהו בריא…

משהו שאפשר להכין בציק ולאכול ממנו בלי הגבלה…
חיטטתי במקרר ומצאתי כרובית ע-נ-ק-י-ת !!

אז… שטפתי. פירקתי לפרחים(מה שהיה גדול מדי נפרס ל-2) ושמתי בתבנית על נייר אפייה.

בצלחת קטנה שמתי בערך רבע כוס שמן זרעי ענבים (אפשר גם שמן זית), עם תבלינים שאני אוהבת (פפריקה, מלח הימליה ורוד, פלפל שחור גרוס טרי, מעט כורכום) ומרחתי את הפרחים עם מברשת סיליקון.

זה הכל!!!

לתנור…. בחום של 180 עד 210 תלוי בעוצמה של התנור שלכם… ועד שמתרכך. עניין של 20 עד 30 דקות.

מה אומר לכם במילה אחת?

מושלם☆☆☆☆☆

בשתי מילים:

גן עדן!!!

מצרכים:

כרובית גדולה מפורקת לפרחים
(אם גדולה מדי לחתוך את הפרחים באמצע לחצי*)

1/4 כוס זרעי ענבים (אפשר גם שמן זית*)

תבלינים לפי הטעם (פפריקה, מלח הימליה ורוד, פלפל שחור גרוס טרי, מעט כורכום)

אופן ההכנה:

שטפו את הפרחים של הכרובית ושימו בתבנית על גבי נייר אפייה.

שימו את השמן והתבלינים בקערה קטנה וערבבו היטב למרקם חלק.

*אפשר גם לכתוש מעט שום טרי לתוך התערובת למי שאוהב*

משחו את פרחי הכרובית בשמן עם התבלינים עם מברשת סילקון.

שימו בתנור למשך 30 דקות על חום בינוני גבוה (בין 180 ל-210 תלוי בעוצמת התנור שלכם)

בדקו מדי פעם לראות שזה כבר רך….

ותתענגו!!!

*המצלה שלי: לפני ההכנה כדאי שתניחו את הכרובית בקערה גדולה הם מלח ומים או מעט חומץ למשך 10 דקות (כדי לוודא שאין חרקים) ושטפו היטב

 

הכי קל. שפוי. טעים. בריא.. ולא מתאמץ!

אגב, המתכון הזה נכנס לרפרטואר של מנות הדגל בתוכנית RESTAR21.
יש שם שפע מתכונים פשוטים, שאפשר להכין בקלות, וגם לשדרג את המטבח לבריא… בלי סבל… בלי דיאטות… פשוט וקל!
ועל הדרך לנקות פסולת ורעלים שיש בגוף… כאלה…שברגע שיתפנו מהמערכת… הגוף יאמר פשוט תודה 🙂

פרטים נוספים יש כאן

פרחי כרובית בתנור

הממממ…. הידעתם ש….. ? כרובית

כרובית בתנור

הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, מה שאומר שלעלים שלו יש צורת צלב.

היא עשירה במינרלים, ויטמינים, אנטי אוקסידנטים ופיטוכימיקלים שיעשו לגוף שלכם רק טוב!!!

בעולם היא הפכה לטרנד והיא מוגשת בשלל צורות וטקסטורות, כירק מאודה, מבושל, מוקפץ, מטוגן, מוחמץ, אפוי או כמרק….

איך שלא תבחרו לאכול אותה (רק תשתדלו לא מטוגן, בלי קשר לכרובית זה פשוט לא בריא), תהנו מפצצה בריאותית.

היא עשירה בסולפורפןף מרכיב שעשוי מתרכובת גופרתי שנלחם בתאי גזע סרטניים, וגם נמצא כמשפר את לחץ הדם ותפקודי הכליות.

בכרובית ישנם חומרים נוגדי דלקת ואפם תשלבו 2 כוסות כרובית ביום (שזה בערך 2-3 פרחים בגודל בינוני*), תקבלו כ-77% ממנת הויטמין C המומלצת ביום (תודו שלא ידעתם! אה?! ממש מגניב!)
בנוסף יש בה ויטמין K, ניאצין, זרחן, ויטמין B6, חומצה פולית (מעולה לנשים בהריון), אשלגן ועוד.

מחקרים בארה”ב גילו שיש מתאם גבוה בין כרמות הסיבים שמכילה הכרובית (שהיא גבוהה מאד ביחס לירקות אחרים, משהו כמו פי 2 מכרוב ופי 4 מסלק למשל),
ובין סיכוי נמוך לתמותה ממחלות כרוניות של לב וכלי דם.

זאת ועוד ארגון הבריאות העולמי קובע שהסולפארפן שקיים בכרובית מגן על רירית הקיבה ומונע את הצמדות החיידק הליקובקטור פלורי לדופן הפנימי של הקיבה עצמה.

הכרובית בריאה ומלאה בסגולות טובות לגופנו, ודלה בקלוריות מה שהופך אותה למזון מושלם לאנשים שרוצים לרדת במשקל. הסיבים מעניקים תחושת שובע.
היא עשירה במינרלים, מנקה רעלים ומסייעת לשחרור פסולת מהגוף ולחיזוק המערכת החיסונית.

כתיבת תגובה

שפיות באוכל - ליז קשקש

כל הזכויות שמורות לליז קשקש 2020

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן