לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש
חיפוש

כיסוני בצק במילוי טבעוני (עלי דלעת, כף האווז, בצל ירוק, תרד וקרם קשיו) – טעימים בטרוף!!!

כיסוני בצק כוסמין טבעוניים במילוי תרד או עלי בטטה וכף האווז בתוספת קרם קשיו

פלג בעלי היקר שיחיה, בנה עבורי גינת ירק בחצר.
כשהתחילה הקורונה ואיתה סגר, אמרו לי כמה חברים “משוגעים” כמוני שאם יהיה סגר נוסף, כדאי שיהיו לי ירקות משלי בגינה…
אז מפה לשם, זרקתי מילה לפלג ובתוך כמה ימים ותכנונים, הוא אכן הלך איתי למחסן עצים, בחרנו דק מעץ אורן, חיבורים וברגים.
המשכנו למשתלה ואספנו זרעים, וצינורות לטפטפות וכל מה שנדרש… ומפה… לשם יש גינה 🙂

הקטע הוא שסגר שני (בינתיים) אין, אבל בצל ירוק, ומלונים, וקישואים, שום, בטטה, חוביזה, כף האווז, גדילן, פלפלונים והמון עשבי תבלין – יש!
ואני פשוט נהינית מכל רגע 🙂
בחיים לא תארתי לי כמה מרגיע יהיה לגדל כך ירקות בגינה ועשבים שונים ולצאת החוצה ולקטוף ולבשל טרי. נקי. אורגני.
הכי מהמם… נכון?

היום התחשק לי להכין כיסונים טבעונים לארוחת שישי אצל ההורים של פלג.
משהו שבאמת יעשה אפקט WOW, שמתאים גם בתור 
מנת פתיחה (ככה “בקטנה”) , אבל אפשר גם להגיש בתור מנה עיקרית עם סלט ירקות גדול ומושקע.
אמנם אני ב-21 ימי ניקוי ונמנעת מגלוטן, אבל הכנתי שיהיה לכולם בארוחה המשפחתית אוכל טבעוני, בריא וטעים.
והתוצאות יצאו פשוט היסטריות מעבר לכל מה שרק יכולתי לדמיין… WOW
כשאני מסיימת את התוכנית של ריסטארט, אני מכינה את זה שוב – בדוק!!!
ולא סתם… אני מזמינה את כל המשתתפים שלי שנמנעו מגלוטן להכין כזה בעצמם
ולעוף הכי גבוה שאפשר עם חוש הטעם – פשוט אין להסביר כמה זה מוצלח!

אז איך מכינים?
לפני שאגש למתכון, רק אומר שבטטה שממשרישים בבית ו/או מגדלים בגינה מוציאה עלים ירוקים יפים ורכים ומהממים
שאפשר לשים בשייק או להחליף בהם כל מתכון שיש בו תרד.
לא ממש ידעתי את זה עד היום, אבל הבטטה באמת השתלטה ואני שמתי כמה פוסטים בקבוצות שאני חברה בהם בפייסבוק
וגיליתי שאפשר… וזה נתן לי כזה בוסט להמציא משהו מיוחד.

אז הנה המתכון:

פאי טבעוני מקמח כוסמין עם עגבניות שרי, בצלים סגולים ועשבי תיבול על מצע של גבינת קשיו ביתית… המתכון

מצרכים:

לבצק של הקיש

1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח כוסמין לבן
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח הימאליה וורוד דק.
1/2 כוס מים רותחים

קרם קשיו

3/4 כוס קשיו מושרים 4-5 שעות במים פושרים או שעה וחצי במים רותחים.
1/3 כוס מים קרים (אפשר גם 1/2… אבל תתחילו עם פחות ותוסיפו עד למידת המרקם הרצוי*)
1 שן שום
1/2 כפית מלח הימאליה וורוד דק.

למילוי של הכיסונים

עלים של בטטה / כף האווז – כ-400 גרם*
(אפשר להמיר בחבילת תרד*)
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
2-1 בצל ירוק (עלים בלבד)
מלח הימאליה וורוד דק.
פלפל שחור גרוס עבה.
1 כף שמן זית בכבישה קרה

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת המילוי:
במחבת גדולה ורחבה נטגן את הצל הקצוץ עד להשחמה
נוסיף את העלים (שטופים וקצוצים) ונוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
ניתן לעלים להתרכך, תוך כדי בחישה מפעם לפעם.
אחרי כ-3 עד 5 דקות נכבה את האש ונצנן לחלוטין.

נכין את קרם הקשיו:
נשים את כל החומרים בקערית הקטנה של הויטמיקס (אפשר גם במעבד מזון חזק, אבל מנסיוני זה לא יוצא ממש קרם כמו ויטמיקס*)
ונערבל לקרם שמנתי ואחיד וחלק. אם אתם בקטע של אוכל בריא – אין על הויטמיקס, הוא פשוט הסו/שף הפרטי שלי.

ועדיין אם אין, פשוט תשתמשו במה שיש לכם בבית ותקפידו לטחון עד למרקם הכי חלק שאפשר.

נכין את הבצק:
בקערה נערבב את כל החומרים ונלוש בידיים למרקם אחיד כ-3 דקות.

נרכיב את הכיסונים:
אם יש לכם משטח סיליקון כמו שלי, תרדדו עליו את הבצק לעלה דקיק (משהו כמו חצי ס”מ או אפילו פחות)
מה שאני אוהבת במשטח הזה כל כך זה שהוא לא מלכלך לי את משטח העבודה וממש נעים לעבוד עליו.
אני עושה איתו עליו גם בצקים לפשטידות מעולות כמו זו למשל…

משטח סיליקון שפיות באוכל חנות
משטח סיליקון שפיות באוכל חנות

לאחר שהבצק מרודד, נקרוץ עיגולים עם כוס, ונשים במרכז כל עיגול מעט קרם קשיו.

שפיות באוכל
מילוי לכיסונים ממולאים בעלי בטטה, עלי תרד, כף האווז ובצל סגול

לאחר מכן נוסיף בערך כפית של מילוי על הקרם קשיו (ראו בתמונה) ונשאיר שוליים מסביב לסגירה נוחה של הכיסון.

כיסונים עם קרם קשיו

נצמיד את הקצוות של העיכול לחצי ירח ונסגור היטב.
נניח על תבנית ונהדק את הקצוות הרמטית עם קצה של מזלג (זה גם ממש סוגר יפה וגם מותיר דוגמא יפה מסביב).
נניח על נייר אפייה ללא אקונומיקה (נייר אקולוגי) על תבנית ונאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-15 עד 20 דקות.
אפשר לאכול את זה גם ככה….

אני אוהבת למהול בקערית קטנה 2 כפות סילאן עם כפית מים קרים, ולמרוח על הכיסונים ולפזר מעט שומשום – זה צובע אותם בצבע חום משגע – אבל זה לא חובה.
אני עושה זאת בזהירות כי התבנית חמה – ומחזירה לתנור ל-5 דקות נוספות.
מי שמוותר על השלב הזה פשוט שיאפה עוד 5 דקות וזהו.

כיסוני בצק עם מילוי קשוי
כיסוני בצק עם מילוי קשוי

*הערות- אם אין לכם עלים של בטטה אפשר לשים תרד. אפשר לעשות מיקס. אפשר לשים גם וגם. אפשר לשים מנגולד / חובזה או כל עלים ירוקים שאתם אוהבים.
אם הכנתם ואהבתם תכתבו לי תגובה. כמובן מוזמנים להעלות תמונות לדף שלי בפייסבוק ולכתוב שם כמה מילים.

מקווה שאהבתם, שיהיה אחלה סופ”ש.
אוהבת המון.
ליז

2 מחשבות על “כיסוני בצק במילוי טבעוני (עלי דלעת, כף האווז, בצל ירוק, תרד וקרם קשיו) – טעימים בטרוף!!!”

  1. איזה מתכון – – – יאמי! בא לי לרוץ להכין…
    ביתי אלרגית גם לקשיו(כנראה לעוד אגוז או שניים:( ),(אני עצלנית להכין לכל אחד בנפרד) יש לך עצה לתחליף? שקדים אולי ?

    הגב
    • הי 🙂
      שמחה שאהבת את המתכון שלי!!
      רוצי להכין 🙂 מבטיחה לך הנאה קולינרית לכל מי שסביבך.
      לגבי האלרגיה לקשיו … אין שום בעיה להכין את זה מכל אגוז אחר או אפילו עם גבינות על בסיס סויה.
      בתאבון !!!

      הגב

כתיבת תגובה

שפיות באוכל - ליז קשקש

כל הזכויות שמורות לליז קשקש 2020

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן