לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש
חיפוש

ממרח גרעיני דלעת בריא וטעים

ממרח גרעיני דלעת טבעוני טעים ובריא

הרבה דברים אפשר לומר על הדלעת…

ואו! אחד הירקות הכי חושניים שיש. היא יפה. היא גדולה. היא מופיעה בשלל צורות וצבעים, טעמים ומרקמים שונים והיא פשוט חומר גלם מהמם שאי אפשר בלעדיו במטבח.

אפשר להכין ממנה פשטידות, מרקים, מאפים, עוגות וריבות ותמיד תמיד היא מזכירה לי את סבתא שלי… שהיתה מכינה מרק קוסקוס עשיר עמוס בקוביות דלעת נימוחות ומתמוססות בפה שרק מלחשוב על זה… הריר עולה לי בתחתית הגרון….

כשסבתא הייתה פורסת דלעת, היא היתה דואגת לרוקן את כל הגרעינים שלה ליריעת פלסטיק עבה ולייבש אותם בשמשף משום שגם לגרעינים יש תכונות וסגולות רפואיות מצוינות.

כדאי לדעת שהגרעינים של הדלעת תורמים לשיפור האנרגיה, לחיזוק האון הגברי, מסייעים למלחמה בתולעי מעיים, שומרים על הלב, כל כלי הדם, תורמים לחיזוק שורשי השיער, משפרים את מצב הרוח וחיזוק מערכת החיסון…
ואם לא די בכך הם גם מקור טוב לחלבונים מן הצומח וחשובים בתפריט של צמחוניים וטבעוניים כאחד. בקיצור חומר גלם מוש-לם!

אז היום אני רוצה לעשות מקום של כבוד לאותם גרעיני דלעת מעולים, עשירים בחלבונים, שיוצרים מרקם כזה מושלם בתור ממרח שאפשר להכין בצי’ק ולעשות רושם מטורף על האורחים שלכם, וכמובן למרוח על קרקר או על לחם ביתי טעים וטרי.

אז איך מכינים ממנו ממרח בריאות?

ממש פשוט:

לבלנדר חזק נכניס: כוס גרעיני דלעת לא קלויים (רצוי אורגניים), 2 כפות צ’יה. 20 כפות מים. 4 שיני שום טרי. צרור כוסברה ללא הגבעולים (רצוי אורגני*).
4 חצאים של אגוזי מלך. מלח הימליה ורוד + פלפל שחור / לבן לפי הטעם.

נטחן הכל לממרח חלק ובסיום התהליך נוסיף 1/3 כוס שמן זית.
וזהו! להסביר את זה לוקח יותר זמן מלהכין את זה… נשבעת 🙂

אתם יכולים מראש להכפיל את הכמות, לקנות צנצנת יפה ולהעניק לחברים או למשפחה כשאתם באים להתארח בשישי הקרוב
מובטח לכם אפקט WOW!

ש לאחסן במקרר בצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה או בקופסת ואקום שמאפשרת לשמור על הטריות למשך זמן ארוך יותר.

גרעיני דלעת

מצרכים:

1 כוס גרעיני דלעת אורגניים לא קלויים וקלופים

2 כפות זרעי צ’יה

20 כפות מים בטמפרטורת החדר

4 שיני שום טרי קלופות

1 צרור כוסברה (אני אוהבת גידולי מים*) טרי ושטוף ללא הגבעולים

4 חצאים של אגוזי מלך לא קלויים

קורט מלח הימלאיה וורוד

קורט פלפל שחור / לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים של הממרח למעבד מזון חזק או לויטמיקס וטוחנים לממרח חלק ומשחתי.
בסיום התהליך נוסיף כ-1/3 כוס של שמן זית בכבישה קרה.

*השמן מהווה כחומר משמר.

אני אוהבת לשמור את הממרח בקופסאות ואקום המעולות של חברת STATUS, משום שהן מאריכות את חיי המדף פי 4 לעומת שימוש בצנצנת זכוכית רגילה.

במידה ובחרתם להשתמש בצנצנת רגילה – יש לעקר אותה במים רותחים לפני השימוש.

לבריאות!

הממממ…. הידעתם ש….. ? גרעיני דלעת

גרעיני דלעת בקערה

כמעט כולנו מכירים אותם בתור ה”גרעינים הלבנים” שאוכלים אותם מומלחים וקלויים.

חשוב לזכור שתהליך הקלייה גורם לחימצון ועיפוש של הגרעינים ומזיק מאד לבריאות.

רבים יודעים כי גרעינים אלה עשירים בחלבון, אך לא רבים יודעים שהם עשירים במינרל אבץ שמסייע לשיפור האנרגיה ומצב הרוח, מחזק את האון הגברי ומשפר את הפריון .
האבץ משמש ליצירת קולגן (רקמת חיבור המסייעת לסגירת חתכים ופצעים) וחיוני מאד לתהליכי החלמה שונים של גופנו.

אבץ גם משפיע על חיזק השיער ומראה מלא ברק, וכאשר יש מחזור באבץ זה עלול לגרום לנשירת שיער,
לכן אם שיערכם נוטה להישבר ולנשור – בקשו מהרופא שלכם בדיקת דם וגלו אם אין לכם חוסרים במינרל חיוני זה.
אכילה של כ-2 כפות זרעי דלעת ביום מספקת כ-50% מכמות האבץ היומית המומלצת

השומן בגרעיני הדלעת הוא בעיקר שומן חד ורב בלתי רווי – שומן בריא ועשיר בחומצות שומן חיוניות.

בנוסף גרעיני דלעת מהווים מקור טוב לברזלף מגנזיום, זרחן, נחושת ואשלגן.

האשלגן הוא מינרל חשוב ביותר ומסייע לשמור על לחץ דם תקין.
הברזל, חיוני לפעילותה של מערכת העצבים המרכזית ולייצור של תאי דם אדומים ומומלץ לצרוך גרעיני דלעת במצבים של אנמיה ו/או מחסור בברזל.
המגנזיום רלוונטי למניעה של כאבי שרירים ו/או התכווצויות.

בנוסף, זרעי הדלעת מכילים חומצה פולית מה שתורם לבניית השרירים שלנו וחידוש תאי הגוף, בזכות החומצה הפולית והחלבון שהם מכילים בכמות גבוהה יחסית.

. הקפידו לשלב אותם בתפריט שלכם.

ההמלצה שלי אליכם – אכלו את הגרעינים לא קלויים ושימו אותם כתור תוספת בשייקים או בסלטים.
ניתן להכניס את הגרעינים לתערובת הגרנולה הביתית שלכם, להוסיף למתכוני פשטידות צמחיים או לפזר מעל לסלט ירקות ו/או שעועית ירוקה מוקפצת קלות.

 

כתיבת תגובה

שפיות באוכל - ליז קשקש

כל הזכויות שמורות לליז קשקש 2020

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן