לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש
חיפוש

מתכון למרק ברוקולי מנגולד עם קרם קוקוס וקינואה אדומה

מרק ברוקולי מנגולד עם קרם קוקוס וקינואה אדומה

אתמול כתבתי פוסט בקהילת שפיות באוכל…. 

שאלתי מי אוהב מרקים ? ואיזה? 

כמובן שביקשתי שהמון אנשים ישתפו במתכונים ובסוגים שונים של מרקים…
כי מה לעשות החורף כבר פה !!!
בקיצור, תוך כמה שעות היו באוויר המון תגובות, 

אנשים שיתפו במתכונים, צילמו תמונות והיה שמח ומחמם את הלב
(תרתי משמע….חחח)
בכל מקרה, תגובה אחת צדה את עיני… 

עירית תמרי, חברה טובה מתל מונד כתבה לי ככה:
“לפני הרבה זמן טעמתי מרק ברוקולי מוקרם שהיה מדהים… אבל אין לי מתכון” 
עם סמיילי עצוב כזה …

מה זה?! אין מתכון?!

מיד אמרתי לה שאני מבטיחה לעשות משהו ולשלוח מתכון ותמונה
וככה, כבר באותו היום החלטתי להרים את הכפפה
ולהכין מרק ברוקולי מוקרם –שיצא… אמאל’הההההההההה מושלם!

פתחתי את המקרר, וחיטטתי במדפים.

מה שהיה לי שם זה צרור מהמם של עלי מנגולד שקניתי ביום שישי,
ורק חיכה להזדמנות להתבשל למשהו טעים ובריא במיוחד.

בנוסף כמובן שהיה לי ראש ברוקולי ענק ויפהפה שהוא כמובן לב המרק…

לזה הייתי צריכה לצוות עוד 2-3 מרכיבים ויש לנו פה פיצוח….

התוצאה היממה אפילו אותי.

באמת שלא לזה ציפיתי….
מרק קרמי. נמס בפה. חמים ומנחם.
עם טעמים רגועים שפשוט עושים תחושה כזו בבטן של מלאות אבל לא של כבדות*
וזה כל היופי פה!

*המרק טבעוני ולא חלבי כמובן. ואין בו את אותה תחושת כבדות של הקרמה בשמנת מתוקה.

אז מה צריך ואיך עושים?

מצרכים:

1 ראש ברוקולי יפה, שטוף היטב וחתוך גס. 

1 צרור מנגולד שטופים היטב וקצוצים גס.

1 בצל גדול שטוף וקצוץ גס. 

250 מ”ל קרם קוקוס של ארוי די. ללא חומרים משמרים. 

1/2-3/4 כוס קינואה אדומה

מעט מלח הימלאיה + פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

1 שן שום או 1/2 כף אבקת שום גבישית 

מרק ברוקולי מנגולד עם קרם קוקוס וקינואה אדומה

אופן ההכנה:

אתמול כתבתי פוסט בקהילת שפיות באוכל….

שאלתי מי אוהב מרקים ? ואיזה?

כמובן שביקשתי שהמון אנשים ישתפו במתכונים ובסוגים שונים של מרקים…

כי מה לעשות החורף כבר פה !!!

בקיצור, תוך כמה שעות היו באוויר המון תגובות,

אנשים שיתפו במתכונים, צילמו תמונות והיה שמח ומחמם את הלב (תרתי משמע….חחח)

בכל מקרה, תגובה אחת צדה את עיני…

עירית תמרי, חברה טובה מתל מונד כתבה לי ככה:
“לפני הרבה זמן טעמתי מרק ברוקולי מוקרם שהיה מדהים… אבל אין לי מתכון”
עם סמיילי עצוב כזה …

מה זה?! אין מתכון?!

להכניס לסיר גדול את כל הירקות (כולל שן השום או אבקת השום) עם מים ולבשל עד לריכוך מוחלט.

לטחון בבלנדר מוט ולהוסיף את קרם הקוקוס ותבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל בלבד!).

להוסיף את הקינואה, להנמיך את האש ולתת לזה להתבשל כ-20 דקות עד שהקינואה מוכנה.

מוזגים לצלחות יפות. מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס לקישוט או קצת עירית קצוצה דק.

וזהו. טועמים. מתענגים. לוקחים עוד צלחת. מברכים. ושולחים לי תמונות בעמוד של הקהילה שלנו…

כדי שאדע איך יצא לכם גם 😊 יש?! ברור שיש!

הערות חשובות:

הבסיס הוא הירקות. וזה מה שחשוב. לא אוהבים מנגולד – שימו אפונה. לא אוהבים אפונה – שימו כרובית…. שחקו עם זה. השילוב שיש פה לדעתי מנצח!!!
מי שלא אוהב קינואה, אפשר לשים אורז – לדעתי יצליח באותה מידה. (מקדישה את השורה הזו לשיר בת דודתי האהובה ששאלה בפייסבוק שלי מה אפשר לשים במקום… תכלס שיר אין לזה ממש טעם של קינואה כי יש ממש מעט קינואה והיא מתבשלת ממש טוב בתוך המרק ועושה טעם פשוט נפלא ואין את ה”עמילנות” הזו שיש באורז… אבל לכי על זה 😊)
מי שרוצה אפשר גם בלי הקרם קוקוס. טעמתי גם בלי וזה מושלם. במקרה הזה אולי הייתי עושה הקרמה של מעט קמח (רצוי ללא גלוטן כמו קמח עדשים או קמח אורז או קמח טפיוקה וכו) בכוס עם מים חמים ושופכת פנימה כדי לתת “הסמכה” נוספת למרק. למי שמחפש מרקם יותר סמיך.

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

כתיבת תגובה

שפיות באוכל - ליז קשקש

כל הזכויות שמורות לליז קשקש 2020

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן