לאהוב לאכול לחיות- ליז קשקש
חיפוש

עוגת שוקולד שמרים טבעונית שאי אפשר להפסיק “ליישר”

עוגת שוקולד שמרים טבעונית

ההורים שלי באו לשישבת!

בגלל הקורונה וזה, לא יוצא שהם באים הרבה,
אבל אחי ברוך בבידוד עם כל המשפחה ….

וגם זוהר אשתו של אחי ירין זכתה להיכנס לבידוד (יום אחד אחרי שחזרה מחופשת לידה!)
וככה יצא שכל אחד חוגג לו את הבידוד בבית שלו, במקום שנוכל להתקבץ יחד 🙁

ישר חשבתי שזו הזדמנות נפלאה לומר להורים שלי שיבואו, ושיבלו פה כמה ימים,
ואמא שלי המתוקה הזו, הכינה ובישלה את כל השבת ולא נתנה לי לעמוד ולטרוח
כלום! פשוט כלום!

אז מה נעשה? – לפחות שיהיה קינוח כמו שצריך!

הכנתי עוגת שוקולד מבצק שמרים נימוח ועסיסי, כזו רכה ומתוקה
מדהימה וריחנית במילוי שוקולד נוטלה ביתי (מתכון בפעם אחרת מבטיחה… )
אפשר גם לשים כל ממרח שוקולד שבא לכם – הכל עובד כשיש בצק כזה מושלם …. מושלם!

ותכף אתן לכם את המתכון המדויק בגרסה הכי קלה שלו להכנה….

רק חשוב לזכור דבר אחד:

שמרים עושים באהבה ובסבלנות.

הבצק צריך לנוח ולקבל זמן תפיחה ראוי – ככל שיתפח יותר זמן ככה העוגה תהיה יותר נימוחה.
אגב, שלא תחשבו שאמא שלי לא הביאה איתה קינוח – כן?

היא עשתה גם משלה… אבל העוגה הזו התחסלה הרבה לפני שהספקתי לומר “קורונה” 🙂 חחחח?
כבר בשבת בבקר, לא נותר פירור.

אז איך מכינים?

מצריכים:

לבצק:

3 כוסות ועוד 2 כפות קמח כוסמין 70%

כף שמרים יבשים מלאה

1/3 כוס סוכר קוקוס או סוכר חום אורגני

בערך 1/2 כפית מלח הימלאיה וורוד

3 כפות רסק תפוחים אורגני

2/3 כוס חלב סויה ללא סוכר – מחומם ל-60 מעלות או לחמם על הגז אבל שלא יהיו בועות ולא להביא לרתיחה!

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

(או 1/4 כוס שמן + 2 כפיות נוספות של רסק תפוחים*)

לציפוי:

1/5 כוס מים רותחים

2-3 כפות מייפל טהור 100%

 

מילוי:

שוקולד נוטלה ביתי / כל ממרח אחר

אופן ההכנה:

במיקסר חזק (אני עובדת עם קנווד*) יש לשים את כל החומרים של הבצק
לערבב קצת עם כף ואז להפעיל למהירות לישה בקצב נמוך לפחות 8-10 דקות.

אם זה דביק – תוסיפו מעט קמח.
אם זה יבש – תוסיפו רסק תפוחים.

אחרי שהבצק גמיש ונתנתק באופן חלק מוו הלישה
אני מכדררת לכדור ושמה בקערה עם ציפוי של ניילון נצמד ומעל מגבת
ומניחה במקום חשוך וחמים לפחות שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו והופך להיות הר געש ריחני 🙂

אחרי שעתיים אני שמה על השיש את משטח הסיליקון שלי שאני לא זזה בלעדין ולא מרדדת שום בצק בלעדין…
ומרדדת באמצעות מערוך את הבצק – כך לא חייבים לקמח את המשטח – וכלום גם לא נדבק!

אם אין לכם משטח סיליקון, קמחו מעט את המשטח ורדדו לעלה דקיק ככל שאתם יכולים.

זה הזמן למרוח את השוקולד מעל עם מרית סליקון או עם סכין קהה….

ואפשר כמובן לגוון ולפזר אגוזי מלך או פיסטוקים טחונים או קינמון… או פשוט להשאיר כמו שזה.

הכל הולך!

חותכים את הבצק באמצע ומגלגלים ל-2 גלילים ומייצרים צמה או שיוצרים כל עיצוב אחר
זה באמת מורכב להסביר את העיצוב שבתמונה הראשית 🙂

שימו את העוגה בתוך תבנית אינגליש קייק, כסו בניילון נצמד ושוב כסו במגבת להתפחה נוספת

הפעם יש להמתין שעה או שעה ורבע וזה מספיק.

מכניסים לתנור שחומם מראש (רצוי עם טורבו) לחום של 180 מעלות

ואופים כ40 דקות עד שיוצא זהוב ושחום.

קחו בחשבון שבגלל שזה קמח כוסמין העוגה כהה יותר. יש לנעוץ עם קיסם ולראות שיבש.

כשהעוגה יוצא מהתנור ובעודה חמה (וזה חשוב!) יש לפזר עליה מהסירופ שהכנתם.
מוהלים את המים הרותחים והמייפל ומטפטפים על העוגה בזהירות עם כף באופן שווה על הכל.

מתאפקים. מצננים היטב.
ואז מתעלפים מהטעים טעים הזה!

לגיוון: 

אפשר לשים אגוזים קצוצים או פיסטוקים טחונים (לא קלויים*)

או קינמון 🙂

ואפשר גם לזלף 1-2 טיפות מי וורדים בתוך הסירופ שמפזרים על העוגה.

שיהיה לכם שבוע טוב ומושלם… 

ותזכרו שתמיד אפשר לבחור לאכול בריא יותר, עם מרכיבים איכותיים וחומרי גלם מעובדים כמה שפחות… 

אוהבת המון.

ליז

עוגת שוקולד שמרים טבעונית

אם הכנתם ואהבתם, מוזמנים לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

הממממ... ידעת ש......? שמן קוקוס

הסגולות המופלאות של הקוקוס

אנשים רבים אופים במטבח עם שמנים ושומנים בלתי בריאים בעליל!

כמעט כל מתכון שני באינטרנט מכיל מרגרינה או חמאה שעתירים בשמנים רווים בכמויות מסחריות או שמנים מזוככים.

החלפת השמנים הצמחיים הבלתי רווים כמו שמן תירס או שמן קנולה בשמן קוקוס, עדיפה פי כמה ומסייעת גם לתחושת שובע ולאכילה מופחתת וגם להפחתת הריכוזיות בשומן הבטני.

שמן קוקוס הוא אחד השמנים הכי עמידים כנגד חימצון ולכן בריא יותר משמנים אחרים, ומתאים במיוחד לאפייה בטמפרטורות גבוהות.
ידוע כי שמן זה מסייע להפית את תחושת הרעב הודות לכך שהוא משפר את חילוף החומרים ומונע מהגוף לאותת למרכז הרעב לשחרר אותות למוח ולגוף.

בנוסף חומצות שומן שיש בשמן קוקוס מסייעות להלחם בפטריות ופתוגנים כמו קנדידה או טפילים במעי.
שמן הקוקוס מכיל חומצה בשם “לאורין” שמסייעת לגופנו להדוף וירודים וזיהומים שונים ומשונים.

מחקרים בארה”ב הוכיחו שח שמן קוקוס מכיל חומצות שומן בלתי רוויות באורך בינוני, מה שמשפר יכולות קוגניציה ואחרות אצל חולים הסובלים מאיבוד זיכרון ודמנציה.

כתיבת תגובה

שפיות באוכל - ליז קשקש

כל הזכויות שמורות לליז קשקש 2020

Item added to cart.
0 items - 0.00
דילוג לתוכן